кадър В новия държавен бюджет има повече пари за общинските служители,

...
кадър В новия държавен бюджет има повече пари за общинските служители,
Коментари Харесай

Хасан Азис: От бюджет 2021 не е ясно какво става с болниците в условията на Ковид

кадър 

В новия държавен бюджет има повече пари за общинските чиновници, само че не е ясно какви пари ще получат здравните заведения в изискванията на Ковид. 

" В Кърджали и на всички места нещата отиват в посока на липса тук-там за приемане на заболели с Ковид-19. Областният спешен щаб разгласи, че в Кърджали липсват такива. Трябват незабавни ограничения за общинските лечебни заведения в региона ", сподели заместник-председателят на Националното съдружие на общините в България и кмет на Кърджали Хасан Азис за.

По думите му в лечебните заведения в Кърджали има разкрити отделения за Ковид-19, само че няма задоволително места.

" Възможността на кметовете да дефинират режима на достъп до избрани заведения беше възложен " услужливо " от властта. Нашата позиция е, че страната би трябвало да поеме своята част от отговорността, особено за режима на работа на заведенията, на театрите, на обществените институции. Централната власт да не трансферира отговорностите на локалната. В една дребна община, където няма даже и общинска болница и лекари, по какъв начин кметът да вземе решение да затвори общината? ", попита кметът на Кърджали.

Според него това е в компетенциите на централната власт, а общините пък били една от обществените институции, които са поели първата вълна от нужните ограничения, освен това без да имат изясненост за финансиране.

" Държавата би трябвало да подкрепя локалните управляващи. В момента не усещаме поддръжката на централната власт за обстановката, в която се намираме. Като партия ние бяхме безапелационни, че сега представителите на държавността не извършват своите функционалности ", акцентира Хасан Азис в ефира на .

Той добави, че Националното съдружие на общините в договарянията си с Министерството на финансите е постигнало някои положителни резултати, измежду които договореност за нова асистентска услуга за хората с 80 млн. лв., които да бъдат предоставяни.

" Нямаме положителни експерти в общинските лечебни заведения, това е резултат от политиката в последните 10-15 години. В момента българските общини са най-адекватната част от държавното ръководство. Продължаваме да осигуряваме храна на най-уязвимата част от популацията ", уточни заместник-председателят на Националното съдружие на общините.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР